Kuidas tarbida vähem soola

Naatrium on väga oluline mineraal, kuid liiga palju soola, eriti valet tüüpi on kehale kahjulik. Kui tarbida soola, on parem kasutada meresoola, sest see on kergemini omastav kui eised soola tüüpid. Palun ärge kasutage töödeldud lauasoola – see on peaaegu täielikult mitteomastatav ja üsna mürginemeie meie keha joaks. Lauasool võib olla kasulik ainult väga ohtlikus eriolukorras, kui inimene on suremas naatriumi vaegusest (see võib juhtuda, kui keegi joob ja higistab liiga palju kõrbes või teises väga kuivas ja palavas kohas). Kõrgetel temperatuuridel kuivatatud meresool, eriti lisatud joodiga on ka väga halb valik. Kui sul ei ole heat töötlemata meresoola, Himaalaja sool või muud looduslikud töötlemata soolad on OK.

Kui sinul on homikuti silmad turses, see tähendab, et neerud ei suuda filtreerida kõike soola mida tarbid. Kuid turseteks võib olla ka muid põhjusi, nagu kõrge mürkainete tase kehas, liigne süsivesikute tarbimine, jms.

Siin on mõned ideed kuidas tarbida vähem soola, mida avastasin enda jaoks aastate jooksul:

1. Lõika köögivilju suurteks tükideks või valmista köögivilja nuudleid kasutades spiraalmasinat. Närimine teeb toitu maitsvamaks ja aitab toota rohkem sülge. Inimesed alateadlikult kasutavad soola ka selle jaoks et aidata suurendada sülje voolu. Ja närimine on selle jaoks suurepärane alternatiiv.

2. Veenduge, et te saate piisavalt naatriumi oma Köögiviljadest. Seller, küpsed, mahepõllumajanduslikud tomatid, kapsas ja söödavad merevetikad on suurepärased kergestiimenduva naatriumi allikad.

home grown tomatoes

3. Lisa ürte ja vürtse, nad teevad toitu maitsvamaks ja lisavad söögile tervendavaid ja puhastavaid omadusi. Maitseained samuti aitavad seedimist nagu soolgi, kuid ilma neerude ülekoormamist.

4. Võib samuti proovida lisada sidrunimahla. See on suurepärane soola asedaja ja maitsestab köögivilju väga hästi.

… Rohkem ideid on tulemas 🙂